1.jpg

Διαμέρισμα στην οδό Κ.Ταλιαδούρη 

01/03/2022

Το υπό παρουσίαση διαμέρισμα (συνολικού εμβαδού 85 τ.μ.) εντοπίζεται σε τυπικό συγκρότημα (πολυκατοικία) που χρονολογείται στο 2000, στην οδό Κ.Ταλιαδούρη στην πόλη των Γρεβενών.
Πρωταρχικό ζητούμενο υπήρξε η ανανέωση του διαμερίσματος ώστε να φιλοξενήσει ένα νέο ζευγάρι.
Αναφορικά με την λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται - με στόχο την εξυπηρέτηση του νέου χαρακτήρα του διαμερίσματος. Έτσι, οι χώροι διημέρευσης τοποθετούνται στην γωνία της οικοδομής ώστε το σαλόνι να έχει πρόσβαση στο μεγάλο μπαλκόνι και η κουζίνα να "βλέπει στην Κ.Ταλιαδούρη ώστε να αποσβένει τη φασαρία, κάτι που ταυτόχρονα ορίζει και τους χώρους διανυκτέρευσης με σωστό προσανατολισμό καθώς και διαχωρισμό με τον ξενώνα που αποκόπτεται από τους υπόλοιπους. 
Βασική κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής μελέτης αποτέλεσε η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική.